november 18, 2012

Makovecz kedvenc dupla menórafája a Lauder Javne logója is!

A jelen bejegyzés magját eredetileg a Menóra, szefirák, sitra ahra - a kabbalista Makovecz c. korábbi bejegyzésem frissítéseként közöltem, de elég érdekes információ, fejlemény ahhoz, hogy megér egy külön bejegyzést is.
Az alábbi lelet persze igazolja, hogy mennyire kezdő amatőr vagyok a témában, amit a blogot bírálók (itt és itt) szememre is vetnek, de valóban csak most futottam bele egy hozzánk sokkal közelebbi kézenfekvő példába, ami korábban is kiüthette volna a szemem és gyönyörűen összefoglalja eddigi levezetésemet arról, hogy mit is képviselt Makovecz Imre és hogy mennyire félreismerték őt népnemzeti hívei:

Közép-Kelet Európa legnagyobb zsidó közösségi iskolájának logója:


"Ez az életfa, amely a sámándobokon szerepel, úgy is szerepel, hogy hét ága van, mint a zsidók Menórájának, de lefelé is ugyanúgy hétágú." (Makovecz Imre, Magyarország Sevillában c. világkiállítási kalauz)

A bejegyzés folytatása

Idézzük még fel a sevillai pavilon lefelé, a Sötétség felé is "daloló" fájáról Makovecz által mondottak zárszavát:
 (a szörnyű mutáció, netán varázslat miatt már járni nem tudó fák) "És ezért egy függőleges kommunikációba kényszerítve dalolnak lefelé és fölfelé egyszerre. Így adnak példát nekünk arra, hogy képesek legyünk egy háromezer éves kultúra alapgondolatait megérteni."
Hogy mi ez a háromezer éves kultúra, annak megfejtéséhez a zsidó iskola logója mellett Izrael Sahak kiváló könyvének címe is útbaigazít, javaslom, hogy e kultúra alapgondolatait az ő segítségével is igyekezzünk értelmezni:       Izrael Shahak: Zsidó vallás, zsidó történelem  -  3000 év súlya

Egy ilyen hivatkozás láttán, ami Makovecz interjúkban visszatérő elem volt, az átlagos, zsidó ügyekben alapvetően tájékozatlan hazafias magyar olvasónak semmi nem ugorhatott be, a Makovecz nagy hazafiságát készpénznek vevő átlagmagyar meg persze soha nem is olvasott ilyeneket, csak a csapból folyva is úgy tudta, hogy Makovecz egy Igaz Magyar, a gyermekeit a Lauder Javnéba járató hazai zsidó közönség számára viszont automatikusan dekódolható, magától értetődő volt, hogy miről beszél a Neves Építész... Hogy ez semmiképpen nem egy "antiszemita" közszereplő dumája... (Enyhén szólva sem, sőt. Jelzéseket ad az illető, hogy KÖZÉJÜK TARTOZIK, legalább szellemileg.)
Ezek szerint viszont a Lauder Javnéban a a Sötétséggel való kommunikáció fontosságára sem mulasztják el megtanítani a tanulókat??? Lefelé is éppolyan Szent a Menóra? Ahol Lilith, Samael, és társaik lakoznak?
Gyűlnek a mozaikkockák, egyre jobban kirajzolódik a kép...

Hogy a néhai álorganikus álnépies építész (és a Lauder Javne) kedvenc, sokat emlegetett menórafájának mi a kabbalai alapú jelentése, ahhoz érdemes elolvasni a korábbi ezirányú bejegyzést:
Menóra, szefirák, sitra ahra - a kabbalista Makovecz
És ezt a még korábbit Makovecz gyakori filoszemita kijelentéseiről és szimbólumhasználatáról:
A hármaSHALOM "organikus" ötödik hadoszlopa

Mondhatná bárki, hogy rendben, meglepően valóban van közös elem Makovecz Imre építészete és a mögötte álló ezotérikus felfogása, illetve a Lauder Javne iskola és a mögötte álló szellemi-hatalmi közeg jelképvilága és világnézeti alapjai között, de ez mégsem egy direkt kapcsolat.
Elvileg magam is valahogy így gondoltam korábban, azonban itt egy újabb meghökkentő adalék ahhoz, hogy ez a SZOROS, ALAPVETŐ szellemi kapcsolat a két dolog között nem véletlen, hanem nagyon is tudatos a "magyar organikus iskola" képviselői, vezetői, alapítói számára.
Az építészfórum.hu oldalán található egy 2009-es esemény meghívója és illusztrációja:


"Csütörtök esti előadások a Magyar élő építészet / 20 éves a Kós Károly Egyesülés kiállításhoz kapcsolódóan. Első alkalommal beszélgetés a kiállítókkal, Ferencz István, Helyes Gábor, Makovecz Imre, Sugár Péter és mások részvételével, a beszélgetést Gerle János vezeti  2009. július 2-án"

Az előadássorozat címe is épp elég kabbalista hangzású, de a lényeg a meghívó illusztrációja:

Az eredeti képfelirat:

"Két makett a kiállításon: magyar pavilon Sevillában és a Lauder iskola győztes pályamunkája"









Az őszintén hazafias, bálványukat félreismerő Makovecz-rajongók számára talán nagyon furcsa (lenne, ha többségük tudna róla), a kiállítás beavatott szervezői számára azonban magától értetődő lehetett, hogy a kiállításon az Organikus Iskola alapítójának nemzetközileg legismertebb, az országot képviselő sevillai pavilonjának makettje mellé a Lauder Javne zsidó iskola pályázatának díjnyertes makettjét helyezzék. Ez nem valami "véletlen" volt!

Láttuk, hogy Makovecz az ő kedvenc életfájának a zsidó menórával való azonosságát, sőt, a kabbalista, lefelé, a pokol felé is tükrözött menórával való azonosságát épp sevillai pavilonja eszmei hátterének ismertetése során fejtette ki. A szóbanforgó kettős, pokoli menórafa ("életfa"+halálfa egyben!) pedig a kiállításon a pavilon mellett szereplő zsidó iskola jelképe is, nyilván kifejezve az iskolát működtető és anyagilag támogató körök elkötelezettségét ugyanezen kabbalai ezotérikus szellemi gyökerek iránt. Ezen semmit nem változtat, hogy az iskola végül költségtakarékossági okból nem a kiállított díjnyertes terv alapján épült meg, hiszen a közösség Makovecz sevillai pavilonja és az iskola szellemisége között nem az iskola terveiben, hanem logójában jelenik meg. (továbbá valószínűleg a kapcsolatrendszerben)

Miért kabbalista utalás a "Folytatni a teremtést" beszélgetéssorozat címe, melyet a szerintem kabbalista "organikus építészeti iskola" bennfentesei nem véletlenül választottak:

A Kabbalában végig a szefirák nemcsak a teremtés eszközei, hanem csatornák is, melyeken keresztül Isten fenntartja és kormányozza a Világmindenséget. Ezáltal a mindenség közvetlenül függővé válik Isten hatalmától és a teremtés aktusa folyamatosként fogható fel. Ez az elképzelés már a Talmudban is jelen van: "és (Ő) minden nap megújítja a teremtés művét". A Kabbalában a folyamatos létezést függőnek tekintik az emanáció folyamatos áradásától a szefirákba, vagy rajtuk keresztül. E nézet szerint ha (csak a példa kedvéért) Isten visszavonná hatalmát a szefirákból, azok és velük a világegyetem megszűnnének létezni. A Chabad-haszidizmusban melynek doktrínája a Kabbalán alapul, meghatározó a folyamatos teremtés eszméje.
Források a linkelt eredetiben. A Chabad haszidizmus közismert hazai képviselője Köves Slomó. Az organikus építészek spirituális hitsorsosa???

53 megjegyzés:

tesz-vesz írta...

"Egyetemi tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1954-ben kezdte és 1959-ben fejezte be."

milyen lehangoló, hogy ez a nagy "nemzeti" építész nem vett részt az 56-os forradalomban, biztos nem értett vele egyet.
nagy a szája a komcsivérű makovecznek, nagy az arca, magabiztos, azt hittük azért magabiztos, mert őt sokan támadták, de nem: azért olyan magabiztos, mert őt senki nem bánthatja

Névtelen írta...

Ember! Fogalmad sincs miről beszélsz! Kampis Miklóssal az első napon ott voltak, mondhatni szervezték az október 22-i eseményeket. Nem hogy részt vett, de alakítója volt az eseményeknek. El is kapták, de az volt a szerencséje, hogy az általa aláírt falragaszokat egy ismeretlen ismerőse eltávolította az egyetem falairól. Saját elmondása szerint 2000 körül (lehet, hogy korábban) kapott egy névtelen telefont, ahol a személy nem, de a cselekedet kiderült.
Persze, most majd indul az összeesküvés elméletek gyártása, hogy lepaktált, vagy mittudoménmitcsinált.
Reménytelen egy hely ez az ördögűző, nagyjából egy szinten van az index kiváló publicistájával Földes Andrással, csak az lustább e blog írójánál.

Bobkó Csaba írta...

Én Makovecz 56-os szerepléséről egy szót se írtam soha, tehát ezt nem nálam kell reklamálni, hanem a másik hozzászólónál.
Nyugodtan lehet minősíteni az Ördögűzőt, de kár, hogy a Mester hívei is ilyen lusták, hogy nem sietnek cáfolni az én állításaimat műveiről, sátánistának "tűnő" kijelentéseiről, nyilatkozatairól, szimbólumairól. Itt a lehetőség, tessék kiállni mellette, tényekkel, érvekkel.

Névtelen írta...

Ez az egész baromság, amit itt leírsz, csak aljas mocskolódás.. pusztán a magyar mitológiára kell gondolni és a magyar mitológia valamint a kereszténység összeolvadására, egyedi morf képi világa van mely organikus és népi. Szó sincs itt mindenféle kabbala meg tudomisén milyen hülyeségekről. Nem is értem, hogy lehet ennyire nem tisztelni valakit, aki világszínvonalon alkotott és sikerült megbecsülést és tiszteletet szereznie több építészgeneráció közt. Elnézést a kifejezésért, de ezt az írást csak a nevetséges jelzővel tudom illetni.

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm. Te vagy az x-edik, aki bizonyítja, hogy semmi konkréttal nem tudják a hívek cáfolni állításaimat, csak dühöngéssel fejezik ki frusztrációjukat.
Akinek arra van igénye, hogy szektatag legyen, az élje ki ezt az igényét, én nem beszélek le róla senkit. A blog az épelméjű és éplelkű embereknek szól.

Névtelen írta...

Te sem tudod semmi konkréttal bizonyítani az álláspontjaid. A internetről beszerzett félinformációk nem nevezhetők műveltségnek és az efféle légvárak alapján elindított összeesküvés elméleteid abszurdak. Még ha utánanéznél rendesen az épületei mögött álló gondolatiságnak, valamint ha egy cseppet is tájékozott lennél az építészetben és annak az értékelésében, akkor megpróbálhatnád az ellene irányuló nem tetszésedet kultúráltabban is kifejezni. Ha ismernéd az életpályáját, megnéznéd egy kiállítását rajzait, kéziratait, eszmefuttatásait és az alapján ítélkeznél és nem csak ilyen légbőlkapott nevetséges kitalációk alapján ítélnéd el őt akkor még érne is valamit ez a szenny amit megfogalmaztál. Véleményem szerint zseniális építészmérnök volt bár nem minden épülete mondható a legköltséghatékonyabb műnek. Mindenképpen világszínvonalon alkotott és nemzetközileg elismert volt, Isten nyugtassa.
A fusztáció kifejezése dühvel teljesen jogos a ebben esetedben, mivel egy halott emberen mocskolódsz, aki többet tett a nemzetéért, mint te valaha is tehetnél a blogjaiddal. Lengyelországból.
"A blog az épelméjű és éplelkű embereknek szól." Ezt a mondatodat pedig nem is tudom, hogyan méltassam, mivel egy épelméjű és éplelkű ember már maga a sátánista és álépítész címszavak alapján elhagyja a blogodat, vagy ha el is olvassa hasonló véleményen van, mint én.

Bobkó Csaba írta...

Egy szerelmesnek hiába is mondom, hogy a szerelme nem is olyan szép, sőt...
Te nem Makovecz épületeibe vagy szerelmes, mert azok rosszak, hanem a gondolatba, hogy van nekünk egy nagy magyar zseniális építészünk, aki világhírű. Ez egy jóleső illúzió, tehát a magadfajta rajongónak sokat megérhet, hogy ragaszkodjon hozzá. Például azt is, hogy behunyja a szemét a tények előtt.
Egyébként én nagyon szeretném, ha lenne nagy magyar zseniális építészünk. Makovecz nem volt ilyen. Elemeztem a dolgait sátánizmus emlegetése nélkül is, ha olvastad a blogot, az első bejegyzés ilyen volt: http://ordoguzo.blogspot.com/2009/10/nem-mind-arany-ami-fenylik-makovecz.html
Azt hiszem, amatőrként van egy átfogó képem arról, mi történt az építészettel a modern korban. Meglepő, de a hagyomány elrablását, lerombolását elkövető modernizmus okkult gyökereiről magyarul legtöbbet épp Makoveczék lapjából, az Országépítőből lehet megtudni.
A kabbalistaságáról el kellene beszélgetned egy kabbalához értő szakemberrel, hogy szerinte is alaptalan-e ilyet belelátni Makovecz szimbólumaiba és interjúszövegeibe. Meglepődnél, ha nem lennél szerelmes.

Névtelen írta...

az egyik az eredeti kabbalai életfa, egy háromszögben, 5:13-tól

http://www.youtube.com/watch?v=s26qTrH2atA

a másik, pedig halál angyala felbukkanása, ill. életfa, a templomon belül is:

http://www.youtube.com/watch?v=Fy7FzXLin7o

Itt egy komplett videoklipp a sátánizmusról szól, a mostani egyik legkomerszebb női előadótól, 37m nézővel.
Sztem már szándékosan és cinikusan provokálni akarták a konteo-szimbólumkutatókat, direkt szinte semmit se hagytak ki, semmit se rejtegettek : )

EVIL márkájú autó, templomgyalázás, szabadkőműves koponya, fordított kereszt, emberáldozat, félszem-666, pentagram, orgia a templom mellett, duplaoszlopok, nyakelvágás, mindentlátószem (ez az énekesnő hivatalos emblémája a koncerteken) és a mondanivaló: fiatalok halálbaküldése az éjszakában.

http://www.youtube.com/watch?v=NOubzHCUt48

és ez nem egy death/black-metál zenekartól, hanem egy bárgyú diszkószámból.

Z

Névtelen írta...

Sajnállak, Te egyszerűen csak beteg vagy, Ördögűző. Kezeltesd magad, talán még van segítség. Nincs itt semmi cáfolni való, az ördögödet meg űzzed ki magadból (régen ricinusolajjal tették...). Makovecz építészként és emberként is nagy volt, noha én mint építész nem tartozom az organikus építészet követői közé, de egyediségét és gondolatiságát elismerem.

Ezetu Loveth írta...

unn is one of the best in terms of discipline for more information click on portal.unn.edu.ng

Bobkó Csaba írta...

Why is it interesting to you?

Bobkó Csaba írta...

Just playing? Are there satanist architects in Nigeria too? :-)

Névtelen írta...

hazai földre:

http://urbanista.blog.hu/2013/04/27/makoveczet_importalna_a_kormany_spanyolorszagbol_hazahoznak_a_sevillai_expo_magyar_pavilonjat

z

Bobkó Csaba írta...

Köszönöm, ez kimozdítja a blogot a holtpontról! Eleve terveztem az épület szimbolikájának elemzését, talán hihetetlenül hangzik, de kabbalai jelleget vélek benne felfedezni... :-)
A funkciót már nem kell keresni. Makovecz bebalzsamozott testének lesz a Mauzóleuma, ahol "népnemzeti" tömegek fognak hosszú sorokban várakozni kb. egy napig, hogy az Orbán-gárda taszigálásai közepette futólépésben egy pillantást vethessenek az Ereklyére... :-)
A többit a bejegyzésben, ha lesz rá időm. Egyelőre a 48-as terrorral birkózok, a gond ott is az anyag bősége.

Névtelen írta...

Makovecz se csinálhatta volna jobban... Most szobrot, vagy épületet tervezünk?!?!

http://www.archdaily.com/366817/motisons-tower-kothari-associates/

z

Bobkó Csaba írta...

Ugyanaz az irányzat, talán kicsit még sikerültebb is, mint Makovecz rövid életű fa és MŰANYAG díszítőelemei, de ennek a karbantartása is megoldhatatlan feladatot fog okozni.

Névtelen írta...

http://cink.hu/magyarorszag-legdragabb-szobra-epul-felcsuton-3-8-milli-498543383

z

Bobkó Csaba írta...

Kicsit olyan, mint a halott szultán, akit egy bottal megtámasztva kiültettek a sátra elé, hogy a harcosai ne hagyják abba Szigetvár ostromát... :-) Igazából már életében a tanítványaival terveztette meg a projektjeit, ő meg learatta a babérokat... Pont a felcsúti fociakadémián így történt.

Névtelen írta...

Szlukovényi verse : )

http://index.hu/kultur/2013/05/31/ov50versek/

z

Bobkó Csaba írta...

Nagyon jó, bár Orbán 50. születésnapjára csak úgy passzolt, hogy maga a Vezér tartotta a temetési beszédet és hogy a "páholyháború" végét lezáró Kiegyezés megpecsételéseként M. tervezhette a felcsúti szakrális létesítményeket, némelyiket már holtában... :-)

Gyorsan újra is közlöm itt, legszivesebben bejegyzésként tenném, de nem tudom, mit szólna ehhez a költőnő (nem biztos, hogy hasonló a világnézete, mint az enyém, bár a Makovecz-giccs felismerésében biztos hasonló).

Bobkó Csaba írta...

Szlukovényi Katalin

Pázmáneum

„A forma követi a funkciót”
– mondta az organikus építészet
atyamestere, L. H. Sullivan.
A napsütötte, tágas campuson
sétálva csaknem gyönyörködöm – hogyha
valamit megőriznék a hazámból,
az az éghajlat: ráérős, meleg
pilisi ősz –, csak hát elém tolakszik
folyton a sok Makovecz-épület:
részegen megbicsakló kupolák,
roggyantan egymásnak támaszkodó
falak, kihasználhatatlanul tágas
előterek – egy vagyon fűteni,
dolgozni meg nincs hol –, eklektikus,
ötletszerűen egymásra dobált
stílustöredékek: szárnyasfülű
vikingsisak a tornyon – a diákok
csak Asterixeumnak hívják –, szovjet
kaszárnyára biggyesztett gótikus
homlokzatrészlet, ferde oszlopok,
amik semmit se tartanak. De főleg
az auditóriumhoz kreált
Sagrada Familia-másolat
rúg esztétikailag gyomorszájon:
a monumentális, eredeti,
kőből kibontakozó katedrális
barlangfala és néhány oszlopa
leutánozva papundekliből:
gyors, olcsó, gagyi díszlet, már kopik
– pont, mint a magyar demokrácia.

Bobkó Csaba írta...

OFF: Vári Attila szövege is jó. A bajuszos bankrabló is találó, meg a veszedelmes boxmenedzser is...

Névtelen írta...

Mondhatni, jól jelképezi a diliházat ami gyakran a blogvilág. Bemocskolni egy halott épitészt mindenféle alaptalan agymenésekkel, mire jó ez?

Gesztesi Arnold

Bobkó Csaba írta...

Mennyivel jobb volt bemocskolni az épített környezetet gagyi kivitelezésű okkult szimbólumokkal...

Névtelen írta...

Kedves Csaba!

Tetszik a blogja, és az is, ahogy megtalálja ezeket a szimbólumokat.(Eszembe jutott néhány kérdés, remélem válaszol rá.) Tehát a fa ábrázolás az összes kultúrában kabbalista lenne? Milyen ősi magyar szimbólumokat kéne építeni az épületekre?
Mondjuk olyasféléket, mint a hajkorong leleteken vannak?

Bobkó Csaba írta...

A mai magyar radikális jobboldalon, sőt attól szélesebb körben a többség nem jut el idáig, hogy ilyen kérdéseket feltegyen, hanem gyakran mindent elhisz, ami az e kulturális közegben a csapokból folyik, hogy az "ősmagyar", stb. Persze azért vannak akkora szélhámosságok is, amik azért sokakban kétkedést váltanak ki.
Természetesen vannak a kabbala korától régebbi kultikus faábrázolások is és általában a jelképekre igaz, hogy nem minden összefüggésben ugyanazt jelentik. Közismert a szvasztika esete, de azt sikerült számunkra valóban "fertőzötté" tenni. Nem kell mindent kidobni azért, mert mondjuk szabadkőművesek is használják, de konkrétan pl. Makovecz itt fent is látható szárnyas piramisait még eddig senki nem találta meg magyar népi emlékekben...
A hajkorong lelet simán egy jó tipp. Általában érdemes elkezdeni az ilyen figyelmeztetések nyomán, mint az enyém is, felülvizsgálni az "ősi magyar hagyományokra" vonatkozó, ritkán megkérdőjelezett, de gyakran hamis hiedelmet, álljtást. Az okkultista felforgató körök egyik kedvenc módszere a kabbalista, vakoló, okkult stb. szimbolikát ősi hagyománynak beálljtani, nemcsak nálunk. Pl. Benedek Elek népmesegyújtései óriási arányban nyugati szabadkőműves sztorik átírásai, de hogy az ő módszere nem volt tudományosan korrekt, az közhely a néprajztudományban. Ez általános trend a modern Európában, elég a hamis Ossziánra, Kalevalára utalni és Arany Jánosékra, akik etzeket és a hamis cseh őstörténetet irigyelve évekig vért izzadtajk, hogy legyártsák az "elveszett" magyar őseposzt. Ahogy Lönnrot legyártotta a Kalevalát, még a Bibliából is merítve!
Lehet ilyet csinálni, de írják rá, hogy "fantasy" és ne hazudják őseink örökségének.

Névtelen írta...

Nos...

Látom elég sok időt szántál/szánsz arra, hogy egy embert kritizálj. Rengeteget érvelsz és valószínűleg a legjobb formádat hozod cikkeid írása során, ami előtt le a kalappal(őszintén, minden irónia nélkül). Meglátásom szerint sok energiádba is telik az egész hiszen kisújjból nem lehet ilyen cikkeket megírni.
Számomra nagyon érdekes, ha egy olyan emberrel foglalkozok, akit nem kedvelek, nem tartok zseniálisnak, hogy ezt miért teszem. Tulajdonképpen az időmet vesztegetem és fölöslegesen útálkozom, és csinálok ördögöt egy másik emberből, aki ugyanazt a levegőt szívja, mint én és ugyanúgy rendelkezik jó akarattal, annak ellenére is, ha egy sokak által utált személyről van szó. Saját céljaimat helyezem mellékvágányra azáltal, hogy egy másik személlyel foglalkozom ilyen szinten. Nem leszek több és nem is jutok sehová ezáltal(azon kívül, hogy a többi utálkozó is csatlakozik a vélemény-nyílvánításaimhoz és bennem tartja a lelket, hogy folytassam tevékenységemet).

Névtelen írta...

Nem olvastam végig mindegyik cikkedet, ami részemről hiba, úgyhogy amint frissebb állapotban leszek át olvasom és annak alapján próbálok egy jobb választ írni.
Sátánimádó, Makovecz-űző, a Nagy Mester, Zseniális Tervező, satöbbi. Számomra már szinte lehetetlen, hogy ember ekkora egóval rendelkezzen, amilyen szavakkal Makovecz Imrét jellemzed. Sajnos vagy nem sajnos egy olyan főnök asszonyom van, akit a legtöbb munkatársam Lucifer jobb kezének, sárkánynak, utca-sarki nemi szolgáltatásokat nyújtó hölgyeménynek nevez. Rettegnek tőle, mert a szereposztásában az áll, hogy feltétlenül le kell ordítania valakinek a fejét és romokba kell döntse más önbizalmát, hogy ideg-alapú rettegésben tarthassa dolgozóit. Az én szememben egy feltűnési viszketegséggel rendelkező valaki, aki elég nagy valószínűséggel sokszor vallot kudarcot gyermek/fiatal korában. Ez által egy iszonyatosan defenzív személlyé változott, aki nap mint nap újabb szegénységi bizonyítványt tesz le az asztalra. Van ok arra, hogy rengetegen utálják. Én mégis próbálom ugyanúgy embernek tekinteni(akit valójában szívből sajnálok, hiszen a pénzen kívűl semmije sem maradt), annak ellenére, hogy a legtöbb dolog, ami számára fontos, számomra nevetséges és kicsinyes. Nem félek tőle és nem látok semmilyen sárkányt, ha találkozom vele.
Nem tudom milyen végzettséggel rendelkezel és, hogy ki vagy, de a látszat azt sugallja, hogy több szempontból sem vitted annyira, mint Makovecz. Messze.
Rengeteg dologban nem értek egyet Makovecz Imrével. Ennek ellenére, mint ember követendő példának tekintem. Ahogyan beszél, honnan beszél és miről beszél. Nagyon is tudatában volt arról, amiről beszélt és ezt mind szívből tette. Egészséges önkritikával rendelkezett, amivel SAJNOS nem sokan rendelkeznek.

Névtelen írta...

Szimbólumok. Nos, feltételezéseim szerint nem kívánta megtestesíteni az ördögöt magát. Ha azt tette volna, hetente keresett volna újabb emberi áldozatokat, akiket a sátánnak ajánl föl. Tett valaha ilyet? Még ha "ördögi" szimbólumokat is használt célja volt ezzel, hogy a világra pusztulást hozzon? Azok után, amiket tett. Kétlem. Számodra szimplán nem színpatikus, hogy olyan dolgokat tett, amelyek az általad kedvelt ideológia szerint nem helyén valók, vagy egyszerűen nem tetszik neked.
Ő szerintem sokkal jobban tudta, hogy miről beszélt, mint te és ez nyílván több szavába telt volna, hogy ezt jobban megértesse veled, amit kétlem, hogy tettél volna, akaratod és szikla-kemény véleményed miatt.
A kérdésem: Mi a bajod? Mi hiányzik ennyire az életedből, hogy egy embert a halálán túl is zargass? Ki bántott téged ennyire, hogy az egód at azzal próbálod építeni vagy gyógyítani, hogy egy olyan embert ócsárolsz, akivel még nem is találkoztál és még ha találkoztál is vele, biztos vagyok, hogy két szót sem váltottál vele? Vitted valaha addig, mint ő? Valóban érdemes vagy arra, hogy egy másik embert Isten- módjára kritizálj és ócsárolj? Tetted magadnak föl ezt a kérdést: Ki vagyok én, hogy akárkit kritizálhatok így?(most ide ne csak Makoveczet soroljuk...bárkit. Az utolsó gyilkost/tolvajt, aki valószínűlég sokkal többet szenvedett, mint a legtöbb ember, azáltal, hogy idáig jutott).
Én mielőtt véleményt nyílvánítok, előbb gondolkozom. Tényleg jobb ember leszek ezáltal? Jobb lesz ez nekem? Hozok pozitív változást azáltal, hogy szubjektív véleményt nyílvánítok? "Véleményem szerint", sajnos(vagy hál istennek) nem. Ha már a nevedet adod valamihez, ideje lenne valami érdemesebb dologhoz adnod, mint egy ilyenhez.
Makoveczet illetve. Nem lehetne szegényt elengedni és békében nyugodni hagyni? Úgysem fog több számodra antipatikus dolgot teremteni...
És hidd el. Nagyobb tiszteletet érdemelnél magadnak, ha valamivel objektívebben írnál róla és belső békét kötnél vele. Én, mint egy senki, akárki, halandó korcs ennyit tudok neked ajánlani. Szívből.

Bobkó Csaba írta...

Feltűnhetett volna, hogy nem egyetlen embert kritizálok. Konkrétan az építészet és az urbanisztika terén jóval korábbi és jóval átfogóbb a kritikám a modern kor rombolásával szemben, minthogy megszületett volna a főleg Makovecz tevékenységére fókuszáló blog, amit jelez akár a legelső bejegyzés is (amiben ugyan szerepel Makovecz, de nem elsősorban róla szól) és például a legutóbbi is a modernizmust elvető Franco-féle spanyol újjáépítésről, amiben Makovecz épp csak meg van említve. De a blog Salingaros-fordításai sem róla szólnak, hanem az építészetet elrabló szektáról általában, más kérdés, hogy persze Makovecz tagja volt ennek a szektának. Saját magát tette meg céltáblául azzal, hogy egy nagyon ügyes PR-menedzselési folyamat révén ő lett a magyar nyelvterületen a legismertebb, leghíresebb építész, amit persze az általa épített művek mennyisége nem is indokolna önmagában. (persze, hogy a minősége sem) A Kitalált Újkor blog ettől szerteágazóbb tematikája is mutatja, hogy nem egyetlen ember iránti gyűlölet motivál. Ha Makovecz nem vált volna olyan emblematikus képviselőjévé az általam ellenségként azonosított okkultista rombolásnak (ha nem állt volna ki csapataik elé golyófogónak), akkor nem zúdítanék rá ennyi tüzet...
A Kitalált Újkoron Petőfi a sztár, ez is arányban áll a személyével kapcsolatos átverés, hamis hőskultusza nagyságával. Nem gondolom, hogy kizárólag negatív erő mozgatna a hamis hősök lelplezésében, bár persze a harc igényli az agresszivitást. Ahogy a lakásunkba éjjel betörőt is le kell lőnünk, ha ép lelkivilágú emberek vagyunk (legalábbis meg kell próbálnunk), vagy a hazánkra törő ellenséggel is ki kell állni harcolni, miközben általában nem ábrándozunk a vérontás öröméről.
Pont az urbanisztika terén utaltam már a jóra is a sok rossz leleplezése mellett és a hamis hősök mögül is előlépnek a valódiak.

Bobkó Csaba írta...

Ravasz próbálkozás, de itt nem fogsz ezzel sikert elérni. Nwekem nem Makoveczcel, a magánemberrel van bajom, az életműve ugyanúgy kritika tárgya lehet halála után is, mint bármilyen közszereplőé, de az igazi célom természetesen magának az irányzatnak a tekintélyét megszüntetni. (nem gondolom, hogy ezt egyedül elérhetném, de ez a cél) Ez a hamis tekintély ma is él a Sámán halála után is, vidéki kisvárosi polgármesterek máig haptákba állnak a nagy Makovecz nevének emljtésére és rájuk lehet sózni káros, alkalmatlan építményeket e tekintélytőkét kamatoztatva. MAkovecz és irányzata tekintélye egy szem az okkultita álmagyarkodó szélhámosságok láncában, ha elszakadna, az egész meggyengülne. Természetesen tervezem "szidni" Pap Gábort is és más csalókat is. Varga Csaba is meghalt, de attól még kritizálandó a tevékenysége.
Hogy ki mire vitte, az itt megint egy érzelmi alapú tekintélyelv, a tényleges állításaim vitatásának kerülése mellett. Pont az interneten nem lehet a hamis, nem megérdemelt tekintélyből megélni. Ha valaki kártékony, árt, annál többet árt, minél többre viszi. Makovecz is lehetett volna egy derék kisember, kár, hogy sokra vitte, kár, hogy Zelnikék felépítették. Hogy én mire vittem, az talán mégsem akkora közügy, a Makovecz-űző tevékenység terén azt kell megítélni, igazam van, vagy nincs. Egy portás, vagy takarító nem írhat igazat egy építészről, mert kevésre vitte? Amikor egy egész szakmát túszulejt egy szekta és csak a saját agymosottjaikat engedik érvényesülni, azok, akik igazán jók, törvényszerűen nem lehetnek pl. híres építészek. Erről ír Salingaros és társai. (nem mondom, hogy engem bárki akadályozott volna az érvényesülésben) Tehát, ha az építészet általában el van rabolva, az, hogy Makovecz híres, csak azt jelentheti, hogy a rossz ügyet szolgálta. Tipikus posztmodern starchitect volt.
Lesznek valami tartalmi érveid is, vagy csak pszichikai nyomásgyakorlással próbálkozol? Nem tudom kire, mert rám nem hat, a közönségben meg sok az értelmes, autonóm személyiség...

Névtelen írta...

Ember. Úgy, ahogy vagy az egész blogoddal: fárasztó vagy. Pszichikai nyomásgyakorlás? :D Ha pszichikai nyomásgyakorlást akarsz látni menj a Blaha Lujza tér környékére a New York kávéházhoz...sok jólszituált segítőkész pszientológus fiatalember majd megmutatja neked mi a pszichikai nyomásgyakorlás :D
Fölösleges megnevezésekkel dobálózol. Nem lehet egyszerűen Makoveczet vagy "Ő"-t mondani? Elhiszem, hogy vannak más építészek is és lehetnek olyan zseniálisak, mint ő volt vagy akár zseniálisabbak. Nem erre akartam kitérni. Nos itt már az a baj, hogy már magát a magánembert is ócsárolod valamilyen formában, akár célod akár nem.

Névtelen írta...

Meg mi az, hogy ravasz próbálkozás? :D Én nem próbálkoztam... Én leírtam mit művelsz és mennyi értelme van ennek. Semmi rosszat nem kívánok neked, de jelenleg a saját hülyeségdre pazarlod az idődet. Gyerünk! Tervezz meg egy épületet és mutasd meg! Szívesebben néznem meg a tervrajzaidat, mint olvasnám a fölösleges esztétikus fujjongásodat.
Ahogy észrevetted 100-nál több személyt a büdös életben nem fog érdekelni a blogod. Én egyedül azért jöttem ide, hogy közöljem veled: ez amit művelsz értelmetelen. :D Mondd már el légyszíves, hogy mihez kezdesz ha sikerül elérni a célodat? Kétlem, hogy nagy örömödben kirohannál a körútra nagy transzparensekkel, hogy: "Háh! Na most aztán jól elmondtam az igazat Makoveczről!".
Nagyon jól látod. Egyedül nem fogod elérni, hogy leépítsd a tekintélyét. Nos. Te tényleg elhiszed, hogy sikerülni fog? Mert ahogy én most téged látlak: milyen helyzetben vagy, mennyi kapcsolatod van vagy mennyi ember áll a hátad mögött, hogy ebben segítsen, ez így édes kevés, de még annyi sem. Ez ennél tovább nem fog jutni, ezt te is be kell, hogy lássad. Ha mégsem akarod föladni, ez esetben hajrá. Hír tv, m1, m2...valójában teljesen mindegy milyen hírportált írok ide, csak jussál el odáig, hogy egy nagyobb közönségnek tudjál prezentálni és azután még befolyást gyakorolni rájuk. Csináld meg! Mást nem tudok mondani. Majd írok egy levelet, amelyben elismerem sikeredet. Az esetben még tanácsot is kérnék tőled, hogyan tetted(de viccen kívűl)! Gyerünk, vágj neki! Mire vársz?

Bobkó Csaba írta...

Ami a magánembert illeti, természetesen elválaszthatatlan a közéleti gazembertől. Egy jobboldali vezetéső város lelkes jobboldali illetékes vezetője fogadta nagy örömmel Makoveczet egy beruházás kezdetén, ő volt az építtető részről a főfelelős. Mint "magukfajtát" fogadták a Mestert. Egész rövid időn belül megutálták, mint kiállhatatlan felfújt hólyagot. Ennyit a magánemberről...
Elég nekem az a 100 ember, mert az elég válogatott társaság! :-)
Majd térjünk vissza a témára mondjuk 20 év múlva, hogy akkor Makoveczet a Nagy Magyar Építészként emlegetik, vagy "az a sátánista szélhámos álépítész" lesz a megnevezése. És hogy addigra leverik-e a szárnyakat a piramisairól, stb.

Bobkó Csaba írta...

Amúgy hogyhogy "Mire vársz?"??? Látod, hogy nem várok, teszem a dolgomat, a blogomon leleplezem Makovecz Imrét, a sátánista álépítészt! :-)
Olyannyira nem maradt visszhangtalan a dolog, hogy az egyik örödögfióka tanítvány mestere temetési beszédébe is beleszőtte a retorikai kérdést, hogy vajon sátánista volt, mint egyesek állítják, vagy valahogy így. (Nem AZ a gyászbeszédmondó, hanem egy építész-álépítész.) Nem vagyok elégedetlen a tempóval.

Kim Yoo-ra írta...

Csak dobalozol a szavakkal, "satanista", "antikrisztus"...akar egy megveszekedett, agymosott kereszteny. Persze te nem vagy az, te a cionista zsido hatterhatalom babja vagy, kereszteny ugynok, aki tudja jol, mit csinal. Soha de soha nem olvastam annyi mocskos hazugsagot, ferditest, es valosaghamisitast egy magyar oldalon sem, mint a tieden.
Nem sokaig fogjatok meg ezt csinalni...mert az idotok lejar.

Emberek! Ne higgyetek el ezt a sok gonosz hazugsagot, amit ez az al-magyar zsido Bobko osszehord mind a satanizmusrol, mind Hitlerrol, mind Makoveczrol.
Hitler sosem vol cionista bab es nem volt zsido. A hatterhatalom pedig abszolut nem satanista, ahogy sokan hiszik, es ahogy te, te al-magyar zsido berenc terjeszted. A hatterhatalom, az Illuminati ZSIDO, cionista zsido, a legtobben frankista-sabbateanusok. Nem satanistak. Legnagyobb kollaboransuk a Vatikan es a keresztenyseg, kereszteny szektak, amit ok maguk a zsidok hoztak letre es uralnak.
Szandekosan jatszak azt, hogy satanistak volnanak, pont azert, hogy megosszak magukat es az embereket, mindket oldalt megjatszak a kozep ellen. El kell jatszaniuk a nagy szinjatekot, amelyben a gonosz illuminati a "satanista" , a keresztenyseg ill. "Jezus" - a meghamisitott, elzsidositott karakter - pedig a jo, aki le fogja gyozni a hatterhatalmat.
EZ EGY ORBITALIS ATVERES!

Valojaban a satanizmus nem errol szol, amit ez a redves hatterhatalom muvel, kerdezzetek meg csak satanistak, szinte mind anticionistak, sot antiszemitak, es uj vilagrend-ellenesek. Nem gyilkolnak, nem kinoznak, nem lopnak, nem rabolnak, nem aldoznak. Ezt mind a judeo/kereszteny cionista hatterhatalom tezi mar nagyon regota.

A keresztenyseg tehat a vilag legnagyobb atverese, amit azert hoztak letre a zsidok, hogy rabszolgasorba dontsek a nem zsidokat, es hogy az osi, spiritualis tudast eltavolitsak. A bibliat is ezert irtak meg illetve at, a sajat erdekeik szerint, es persze hogy egy tortenelmet igazoljanak maguknak vele. Emellett a biblia, mint a legerosebb tudatmanipulacios eszkoz, hatasos volt minden spiritualitas eltavolitasara...

http://exposinghun.heliohost.org/

Bobkó Csaba írta...

Szerinted Makovecz a ti emberetek volt?

kételkedő írta...

Ez mind érdekes, de én úgy tudom, a Teremtő létezését az sátánisták is elismerik. És pont az lenne a lényeg, hogy mivel a teremtés az ő műve, ezért azt le kell rombolni. Megnéztem a honlapotokat, és sokat lehet olvasni arról, hogy mi ellen vagytok, de hogy mit tekintetek célnak, ha nem kereszténység, akkor mi.
Bcs egyébként nem zsidó, és nem is vakoló: én messziről megismerem a zsidót, tudom, mit beszélek :-)

kételkedő írta...

Ezzel mélységesen egyet értek. A ki mire vitte felvetés a tekintélyelvet erősíti. A dogmatizmus is abból jön, hogy egy témával csak szakmabeli foglalkozhat, csakhogy a szakma lekorlátozza az illető szakember gondolkodását. Bizonyos dolgokat nem lehet kimondani, megkérdőjelezni, ha a szakmában akar maradni, ha nem akarja, hogy kiátkozzák. Ezért van az, hogy a nagy áttörések sokszor kívülről jöttek, nem az adott szakmából. Én nem támogatom azt az arrogáns nézetet, hogy nem ezt tanultad, ne foglalkozz vele, mert bárki foglalkozhat bármivel, ha kellően tanulmányozta azt a kérdést. A lényeg az, hogy sok forrásból tájékozódjon, ne a félműveltség vezérelje. És a szerénység, az is fontos (vagyis, ha új információ érkezik, akkor azt építse be stb stb)

kételkedő írta...

Leesik az magától...:-) (olyan gagyi)

Kim Yoo-ra írta...

A kereszténység ZSIDÓ invenció! Mindent, minden szereplőt, történetet, eseményt úgy loptak korábbi pogány vallások történeteiből. Az egész biblia a zsidók érdekei szerint van át- és megírva. Ha végigolvasol minden bejegyzést az exposinghun.heliohost.org weboldalon, megérted.

Lehet, hogy nem zsidó, de akarva-akaratlanul a zsidókat szolgálja (szerintem inkább akarva, hiszen ugyanúgy és zgyanazt az agendat nyomatja, amit a többi keresztény "leleplező", mint például az elmebeteg Makow.). El kell dönteni magyarok vagytok vagy keresztények.

A másik:
AKIK SÁTÁNISTA LÉTÜKRE ELISMERIK A ZSIDÓ, BOSSZÚÁLLÓ, VÉRSZOMJAS ISTENT TEREMTŐNEK, AZOK NEM SÁTÁNISTÁK VALÓJÁBAN, HANEM KERESZTÉNYEK.
Nem Jehova a teremtő! Sátán az emberiség teremtője. Ő a sumér agyagtáblákról is ismert Enki (Ea). Ebben még Póli Pál (churchofgod) is egyetért velem.

Mi spirituális sátánisták vagyunk, az igazi, eredeti sátánisták, nem a zsidók által meghamisított sátánista csoportokhoz tartozunk, mint a tudatlan keresztény-teista sátánisták vagy a még ostobább LaVey féle ateista sátánisták.

http://magyarjos.heliohost.org/

milesanonymus írta...

:O Vajon lehet ezt még fokozni?

Kim Yoo-ra írta...

Amúgy "kételkedő", semmivel nem tudsz megfogni...
Persze lehet, hogy te is, mint a legtöbb ember sajnos, tudatlan vagy, és zsidó befolyás alatt állsz...de mindenkinek, még a hülyébbjének is van lehetősége felébredni és az igaz, helyes utat választani.

Gondolom, most jó pár embert zavar, hogy megtudta, hogy mi, az igazi sátánisták, teljesen ellene vagyunk a zsidó szupremácizmusnak, a zsidó világrendnek és az Illuminátinak. Emellett az eredeti - nem a meghamisított, elkeresztényesített - náci nézeteket valljuk. Tehát antikeresztények, anticionisták és antiszemiták vagyunk.

És hogy mit tekintünk célnak? Azt is megtudhattad volna, ha valóban végigolvastál volna mindent...
A céljaink: megsemmisíteni a cionista-kommunista világvezetést csatlósaikkal együtt, minden zsidók által kitalált és uralt vallást megszüntetni, és az emberiség természetes, eredeti vallását visszaállítani, megmenteni a fehér árja fajt a kihalástól, tisztázni az oly sokáig mocskolt, rágalmazott és befeketített nácizmust és Sátánt.
Emellett, célunk még önmagunk fejlesztése, spirituális felemelése, ugyanis a spirituális sátánizmus arról szól, hogy jógázunk, erőmeditációkat végzünk, hogy kinyithassuk a csakráinkat és felemelhessük a kundalini energiát, aminek a segítségével, olyan fejletté válhatunk, mint a teremtő istenek.

milesanonymus írta...

Sikerült.

kételkedő írta...

Ez betű szerint a gnosztikus miszticizmus tanítása. Ezek szerint a sátánizmus tényleg ebbe a vonulatba tartozik.

kételkedő írta...

A nácizmus egyébként a zsidó kiválasztottság tudat másolata. Csak itt nem a zsidók, hanem az 'árják' a kiválasztottak. Én kártékonynak tartok mindenféle kiválasztottság tudatot, elitizmust.

Kim Yoo-ra írta...

Ez nem igaz. Ez nem elitizmus. Legalábbis nem abban az értelemben, ahogy te gondolod. Ezt is a zsidók találták ki, ez is egy taktikájuk, egyenlőségjelet tenni a nácizmus és a zsidó szupremácizmus között.
Ha alaposan utánajársz, megláthatod, mennyi volt a vérbeli náci a koreaiak, indiaiak, törökök stb között. Sőt még egy-két tiszta zsidó is volt köztük és itt nem a náci pártot szétrohasztó Rothschild ügynökökre gondolok, akik magukat németnek tettették, hanem olyan zsidókra, akik vállalták, hogy zsidók és közben egyetértettek a náci eszmékkel és anticionisták voltak.

Csak ennyit tudtatok reagálni? :)

Gnosztikus miszticizmus? Az már csak egy későbbi ága az eredeti, ősi spirituális sátánizmusnak.

http://kitalaltujkor.blogspot.hu/2013/01/kiddush-hashem-holokauszt-zsido-receptje.html?showComment=1382369050810#c4429259300332773672

Az egyik dolog, amit a világon legjobban rühellek, az az, amikor valaki csak hajtogatja a belé ültetett implantokat, ahelyett, hogy használná a józan eszét, és elkezdene végre gondolkodni.
Inkább vitatkoznak, vagyis próbálkoznak, úgy, hogy az adott témáról szinte semmit nem tudnak, csak annyit, amennyit a zsidó oktatás és zsidó média beléjük vert. Durva.

Mivel sokan nem tudnak vagy nem akarnak utánajárni a történteknek és az igazságnak, segítek, őszintén, jó szívvel. Kezdetnek itt van ez:

http://spiritsoferidu.files.wordpress.com/2012/08/a-harmadik-birodalom-666.pdf

Névtelen írta...

Kim Yoo-ra

már éreztem, hogy ki fog bukni a 20 ft-os ezotv, azt bejott.

pont te vagy a gnosztikus agymosott.

Unknown írta...

Ostoba és szánalmas kisérlet nagyjaink lejáratására. Ez a kin keservvel összetákolt katyvasz mögött felsejlik /évezredek óta/ az alattomos szándék. De a nemzet összeug-
ratásához azért ennél több kell....IGAZ!

Kékavian írta...

Makovecz épületeinek alapsémája a Wekerle telepi főterén látható épületekben is megjelenik!
magasan boltives de gótikusan csücsos ablakok ajtók és fődémszerkezetek. Hogy Makowecz pár szárnyas bizbazt is a tornyok mellé tervezett számoltam 6 levele van a fenti képen lévő torony szárnyainak is..táncsak nem a 666 ra gondolt de azt 2x4 alakzatban a franc tudja mit szimbolizál.

A sátán is és az angyal is bennünk lakik aszerint melyiket követjük gondolatban(irigység igaztalanság másik emberrel szemben) vagy tettben.

A kabala is a előtte jóval régebbi asztrológiából leképezett valami az asztrológiai szimbólumok felhasználásával ugyan ugy ahogy a svasztika=napkerék egészen másra mint ami az eredetileg volt mint jelentés.

Bennünk van mi minek használjuk. Észre kell venni sokmindent azért hamisitottak meg hogy utálattal elforduljunk tőlle....igy aki ezt akarta saját használatra nevezte ki.

Valóban térjünk vissza az ember eredeti hitrendszeréhez ami nem vallás vagy politika mások ellen hanem csak az ÉL-et tisztelete: JÓ NAPOT.

Névtelen írta...

Ne higyjetek Bobkó Csabának, mert egy jezsuita felforgató, és csak a nemzeti jelképeinket támadja a méregkeverők tagja.

Nyugodtan meg lehet kérdezni tőle, prádés és beszédes mellébeszélés lesz a válasza.

A jezsuitáknál nagyobb sátánista felforgatók a világon nincsenek.. Meg lehet figyelni hogy jó jezsuitához híven mekkora gyűlölettel és szemen szedett hazugságokkal érvel a jezsuita és római Habsburgok mellett és a reformátusok ellen. Hányinger.

Bobkó Csaba írta...

Ha ezt kint hagyom, megígéred, hogy nem írod le még ezerszer ugyanezt? A jezsuiták hosszú időn keresztül a lehető leghasznosabb szerepet játszották hazánk életében,semmi szégyellnivaló nem lenne benne, ha netán úgy lenne, ahogy írod... :-) A rend történetének elején és végén vannak zűrös dolgok. A mai reformátusokat csókoltatom, csak ne ünnepelnék tovább világfelforgató elődeiket.

zanebabe írta...

Slots & Casinos Near Santa Barbara - MapyRO
Closest 강원도 출장샵 Casino to Santa Barbara · Borgata Hotel Casino & Spa · Harrah's Gulf Coast · 삼척 출장안마 Hollywood Casino at Charles Town Races & Events 서산 출장안마 Center · Holiday Inn Express Spa 보령 출장안마 and 상주 출장샵